Selecteer uw taal

Links

Beroepsfederaties:

· European Ropes Course Association (ERCA):

Exponent is actief lid van de Europese vereniging van professionele touwenparcours ERCA en onder meer van de werkgroep voor veilig educatief gebruik van touwenparcours, SpAiS. Alle onze touwenparcoursopleidingen zijn conform de ERCA-standaards.

· Association for Challenge Course Technicians (ACCT):

Voor de Europese federatie bestond was Exponent actief lid van de Amerikaanse vereniging. Exponent kreeg daar de status van 'professional vendor member'. Sinds de ERCA op Europese schaal werkt, hebben we ons dubbel lidmaatschap stopgezet, maar we toetsen onze methoden en technieken nog wel aan de ACCT-standaards.

· International Adventure Parks Association (IAPA):

IAPA verenigt de touwenparcours in attractieparken en werkt sinds enkele jaren nauw met de ERCA samen. Voor onze Adventure Park-opleidingen toetsen we onze stof aan de IAPA-standaards.

· Beroepsfederaties voor NatuursportOndernemers (BFNO):

Exponent is geen natuursportondernemer en dus geen lid van de BFNO, maar werkt wel samen met lid-organisaties  die een touwenparcours uitbaten. Het veiligheidsinitiatief van de BFNO laat klanten en kandidaat-medewerkers toe in te schatten hoe het gesteld is met de veiligheid van bepaalde organisaties: let op het logo's in de ledenlijst.

 

Referentieorganisaties in verband met ervaringsleren:

· AEE: Association for Experiential Education

De AEE is een internationale vereniging van mensen en organisaties die actief zijn op het kruispunt van ervaringsleren en outdoor-activiteiten. De AEE organiseert jaarlijks een internationale conferentie en geeft de Journal for Experiential Education (JEE) uit. Exponent-medewerkers presenteerden en publiceerden in beide.

· EEE: Experiential Education Europe

De EEE is een 'offshoot' van de AEE, gestart door enkele Europese leden die elkaar vooral op de AEE-conferenties ontmoetten. Exponent lag mee aan de basis van het eerste EEE-treffen in 1997. Sindsdien organiseert de EEE een jaarlijkse uitwisseling tussen 50 à 100 'experiential educators' uit heel Europa.

· IOL: Institute of Outdoor Learning

De IOL is de Britse beroepsfederatie van 'adventure educators'. De IOL organiseert regelmatig opleidingen, is de uitgever van Horizons en lag aan de bron van de Journal for Adventure Education and Outdoor Learning (JAEOL). Opnieuw vind je artikels van Exponent-trainers in beide.

· E&L: Erleben und Lernen

E&L is een jaarlijkse conferentie en beurs in Augsburg, Duitsland (www.erleben-lernen.de) en een Duitstalig vakblad (www.e-und-l.de). Beide initiatieven zijn nauw met elkaar verbonden, en ook met de uitgeverij Ziel, die de 'conference proceedings' publiceerde en verschillende boeken uitgaf m.b.t. touwenparcours en ervaringsleren. Exponent-trainers droegen ook hier hun steentje bij.

· Postgraduaat Adventure Education

Het postgraduaat Adventure Education is een samenwerking van de HUBrussel, Outward Bound België en Nature [Outdoor Training & Education], waarin ook verschillende Exponent-opleiders meewerken. Het is een programma voor mensen met enkele jaren beroepservaring die buiten(sport)activiteiten willen inzetten om het leren van deelnemers te stimuleren. De opleiding focust op het begeleiden van groeps- en leerprocessen, en koppelt methodische bekwaamheid aan persoonlijke ontwikkeling.

We value your privacy

We use cookies only to enhance your browsing experience. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.